Home

Av Erling Ekholt.

Med denne hilsen møtte Jesus sine disipler etter oppstandelsen, der de satt bak lukkede dører, av frykt for jødene (Joh. 20,19). Disse ordene fortalte dem at de ikke hadde noe å frykte fra Jesu side, selv om de hadde sviktet Ham noen dager tidligere, ja, Peter hadde til og med bannet på at han ikke kjente Ham. De kunne være trygge, ingen smak av gjengjeldelse eller hevn, bare fredstanker og tanker om lykke og velsignelse (Jer.29,11).

 Det er lærerikt også å se hvilken hilsen Paulus begynner samtlige av sine brev med: ”Nåde være med dere, og fred fra Gud, vår Far, og Herren Jesus Kristus”. Og avslutningen på alle disse brev er: ”Vår Herre Jesu Kristi nåde være med dere alle! Amen” (ordene varierer litt i de forskj. brev). Men det var tanker om fred og nåde for dem alle. Sier dette oss noe? Ingen baktanker, ingen utslag av gammel surdeig eller bebreidelser av noe som helst slag.

 Hvor vakkert ville det ikke være om hvert møte og hvert stevne ble åpnet med denne hilsen: ”Fred være med dere” og avsluttet med: ”Nåde og fred være med dere” Ikke som et ritual, kanskje ikke sagt med ord men med en utstråling fra hjertets dyp! Hvilken ramme det ville gi omkring samværene, og hvilken atmosfære av ro og trygghet i samværene!

 Er det en umulighet? Nei, ikke om formaningen i Fil.2, 5 ble tatt til hjertet: ”La dette sinn være i dere, som også var i Kristus Jesus”. Først og fremst av de som er ledere, og av de som ønsker å bli det. Da ble lærens gagn og nytte det vesentlige framfor lærens form og bokstav.

 Det skje! For kort er vår dag!

Første gang publisert i nr. 1/2007.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s