Home

Av Erik Pavels Petersen.

Hvordan kan jeg som kristen klare å holde meg ren fra verden? Hvordan kan Kristi liv åpenbares gjennom meg? Og hvordan kan jeg få seier over ungdommens lyster og over alt kjøds begjær? Stygge sider på nettet, lyst til å ta seg godt ut, ære, stolthet, havesyke, sjalusi og misunnelse, med mer. Svaret ligger i Jesu frigjørende befaling, hold dere nær til meg! Hvis jeg holder meg nær til Ham, da vil jeg få styrke til å stå i mot mitt eget begjær.

Så hvorfor skjer det da så ofte at jeg likevel trekkes mot synden og gjør slike ting som jeg egentlig ikke vil?? Jo det kommer av at jeg i såfall har kommet på avstand fra Jesus.. Det er derfor så utrolig viktig å holde seg nær til Ham. Der i Jesu nærvær er hjelpen og nåden til stede… Men kommer jeg på avstand, f.eks i tankelivet, da ligger synden på lur og er raskt ute med å fange vår oppmerksomhet og vekke opp våre egne lyster, altså vårt kjøds begjær.

Som menneske har jeg ingen ting å stille opp med, når Djevelen setter inn sitt angrep. Satan er særlig virksom mot de kristne. Det må vi være klar over. Han kan trykke hardere på for å få oss til å falle i det vi kan betrakte som de verste synder, bare fordi vi har tatt opp en bevisst holdning mot synden! Det er kun i nærheten til Jesus at jeg kan få lys og næring til å yte den motstand som må mobiliseres for å kunne stå synden i mot. Men det er også der synden blir så uendelig syndig for meg.. Det er også kun i Hans nærhet jeg helt ut kan makte å bli møtt med urett fra verden – Jesus selv ble dømt av urettferdige… Og veien i hans fotspor vil ganske sikkert også lede meg inn i forhold som jeg kan få en urettferdig dom i. Men når vi vet at vi med vårt liv har holdt alt i lyset, da kan vi ta alle beskyldninger som den urettferdige serverer med stor ro. Har jeg gjort en urett – som ved Gud eller ved mennesker blir åpenbart for meg, da må jeg raskt forlike meg med Gud eller personen som denne urett er begått mot.

Om mulig skal vi vinne den urettferdige for Jesus. Men vil han ikke høre eller la seg forlike, skal man la saken ligge og overlate saken til Han som dømmer rettferdig… Vårt arbeid må være å holde oss nær til Jesus. I det vil vi, så mange som det er, også få samfunn. Det er ikke et samfunn som opprettholdes av felles jordiske og kjødelige interesser, men av trangen til å tjene og gi seg selv for andre, og lysten man har til å høre Guds ord og formaning. I det ligger det dom, dom over alt kjøds begjær og lys til å opplyse mitt indre så jeg kan se meg selv, og få nåde til å rense meg.. Alt dette kan bare skje i Jesu nærhet. Er ikke Jesus kilden til samfunn har man ingen mulighet til å komme til sann frihet. Frihet fra alt kjøds begjær.

Vi kan føle på så mangt som menneske. Men det er to i oss.. Det gamle og det nye menneske … Enten er vi treller under synden og lever ut det gamle menneskets lyster, eller så undertvinger vi legemet til å lystre Åndens røst. Da blir vi treller under Jesu åk, istedet for å være treller under syndens åk. For de kjødelige sansene våre er det pinefult å hengi seg til Kristi død med våre lyster … For vår Ånd er det pinefult å ligge under for synden. Så det er smerte i begge disse livene som vi kan velge å leve, men bare det livet som Ånden taler om i vårt indre fører til evig liv. Det andre fører oss i fortapelse. Derfor – hold dere nær til meg sier Jesus, da skal dere finne hvile. Når vi så har kommet inn til hvilen, kjenner vi en dypere glede som verden ikke kan gi, på tross av at vi står midt i striden.

La oss bare komme til Jesus med alt vi har. Både glede og sorg – vanskeligheter av alle slag, og hva det nå enn måtte være. I Jesu nærhet har vi en garanti. Nemlig at han skal holde seg nær til oss.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s