Home

Av Kåre Jensen.

Hvem vil ikke være vis og forstandig? Vi leser i Jakob 3, 13 – 15, fra en litt fri oversettelse: Er det noen som har visdom og dannelse blant dere, så må han vise det ved at handlingen bærer preg av visdom og vennlighet. Hvis dere er fulle av bitterhet og egoisme (det finnes dessverre mye av det) så la være å prale (skryte). Det er å lyve sannheten rett opp i ansiktet. Den slags visdom er ikke kommet ovenfra. Den slags visdom er særdeles jordisk, utelukkende bundet til menneskets sanser. Den er rent ut sagt demonisk.
Hvor der er misunnelse og egenkjærlighet, der er alt uberegnelig. Der brer råttenskapen seg ut uten kontroll. Men den visdom som kommer ovenfra er først og fremst ren og utstråler fred og mildhet. Den forstår å innrette seg etter de andre, den er full av overbærenhet og hjelpsomhet, den er fruktbar på gode ideer og handlinger.
Den kjenner ikke til fordommer og hykleri. Frukten av å gjøre Guds vilje, det vil si å utbrede Guds fred, vender tilbake som fred til de mennesker som stifter fred.
Gjenfunnet hilsen fra vår avdøde bror,
Kåre Jensen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s