Home

Av Andrew Murray.

Den siste aften Jesus var sammen med disiplene før sin lidelse og død, prøvde han å gjøre det forståelig for dem, hvilket uoverstigelig svelg det var mellom ham og denne verden og mellom dem og verden (Joh.17,14-21). Han hadde sagt om Ånden: ”Verden kan ikke motta ham, fordi den ikke ser ham og ikke kjenner ham.” ”Fordi dere ikke er av verden, derfor hater verden dere.”

Et tydelig kjennetegn på disippelskap skulle være dette at de likeså lite skulle være ”av verden” som Jesus var det. Kristus og disiplene var blitt ett i korset og i oppstandelsen. Begge tilhørte de et annet rike – nemlig himmelrikets rike. Denne utskillelse fra verden må kjennetegne alle dem som lenges etter å bli fylte av Ånden.

Hvorfor er tro på den Hellige Ånd så lite forkynt og praktisert i kristenheten? Verden har altfor mye herredømme i de kristnes liv. De lever altfor lite det himmelsinnede liv som de er kalte til i Kristus Jesus. De ”elsker verden” (1.Joh.2,15-16). De har deres glede i å spise og drikke – i ”kjødets lyst”, som åpenbarer seg i makelighet og komfort, og i ”øynenes lyst”, det vil si; de gleder seg i alt hva denne verden byr på av skjønnhet og eiendom, i dette livets forgjengelige herlighet og selvopphøyelse. De roser seg av alt hva menneskets visdom og kraft har hatt hell til å frembringe. Alt dette berøver hjertet dets mottagelighet for de åndelige ting og dets ønske om den sanne selvfornektelse som gjør det skikket til å motta den Hellige Ånd.

Må enhver som vil be pinsens bønn om den Hellige Ånds kraft, prøve seg selv om ikke denne verdens ånd er den skjulte årsak til den mangel på bønn som er absolutt nødvendig for at vi kan motta Faderens løfter.

Må Herren innskrive dette dypt i våre hjerter: Verden kan ikke motta den Hellige Ånd. ”Dere er ikke av denne verden, likesom jeg ikke er av verden.”
Fra dansk hefte: Forenet bønn,
av Andrew Murray

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s