Home

Av Erling Ekholt.

Slik lyder en sang som mange kjenner godt. Sett disse ord i forbindelse med Lukas 18,7: ”men skulle da ikke Gud hjelpe sine utvalgte til deres rett, dem som roper til Ham dag og natt, og er Han sen når de gjelder dem?”. Men har vi forventninger om at Han kommer personlig til hjelp for oss, da venter vi beviselig forgjeves.
Ved den ”annen Talsmann”, Den Hellige Ånd sendes minnelser til oss om hva Jesus har sagt, det er Den Hellige Ånds oppgave (Joh. 14,25). Den hjelp vi trenger der og da, det er de Ord som Jesus talte da Han her nede var i fristelser og prøver ”lik oss”. Og Talsmannen kjenner de Ord som er oss til den beste hjelp der og da.

La oss ta et eksempel som vi alle kjenner til.  Si at vi fristes til å kritisere/ dømme vår medvandrer for et eller annet (som kanskje er ubevisst for den andre). Jeg kunne gjerne tenke meg at et passende Ord ”til hjelp i rette tid ” (Hebr. 4,16)  måtte være et Ord om barmhjertighet, for Jesus er selv Ordet om barmhjertighet.
Det blir da en dobbeltvirkende hjelp, først på oss selv og dernest for den vi risikerte å dømme. Han/hun hadde der behov for hjelp, og det var vår barmhjertighet, om vi tok det Ordet inn i barm og hjerte, (ordspill). Ved at vi lot være å dømme/kritisere, ble den andre hjulpet og vi slapp å ”dømmes ubarmhjertig” (Jak.2,13). Dette er helt i overensstemmelse med v. 17: for visdommen ovenfra ”er full av barmhjertighet og gode frukter”.
Derfor, om vi sender bud på Ham, da  må vi tro og forstå at vi ved Talsmannen Den Hellige Ånd får hjelpen, en uvurderlig hjelp om vi også lyder det Ord Han minner oss om.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s