Home

Av Andrew Murray.

Den siste aften Jesus var sammen med disiplene før hans lidelse og død, prøvde han å gjøre det forståelig for dem hvilket uoverstigelig svelg det var mellom ham og denne verden, og mellom dem og verden (Joh.17,14-21). Han talte om ”sannhetens Ånd, som verden ikke kan få, for den ser ham ikke og kjenner ham ikke.” (Joh.14,17). ”Verden har hatet dem, fordi de ikke er av verden…” (Joh.17,14).
Et tydelig kjennetegn på disippelskap skulle være dette, at de like så lite skulle være ”av verden”, som Jesus Kristus var det. Kristus og disiplene var blitt ett i korset og i oppstandelsen. Begge tilhørte de et annet rike, nemlig himlenes rike. Denne utskillelsen fra verden må kjennetegne alle som lenges etter å bli fylt av Ånden.
Hvorfor er tro på den Hellige Ånd så lite forkynt og så lite praktisert i kristenheten? Verden har alt for mye herredømme i de kristnes liv. De lever alt for lite det himmelsinnede liv, som de er kalt til i Kristus Jesus. De ”elsker verden” (1.Joh.2,15-16). De har deres glede i å spise og drikke, i ”kjødets lyst”, som åpenbarer seg i makelighet og komfort, og i ”øynenes lyst”. Det vil si, de gleder seg i alt hva denne verden byr på av skjønnhet og eiendeler, i dette livs forgjengelige herlighet og selvopphøyelse. De roser seg av alt hva menneskets visdom og kraft har hatt hell til å frembringe. Alt dette berøver hjertet dets mottagelighet for de åndelige ting og dets ønske om den sanne selvfornektelse, som gjør det skikket til å motta den Hellige Ånd.
Må enhver som vil be pinsens bønn om den Hellige Ånds kraft, prøve seg selv, om ikke denne verdens ånd er den skjulte årsak til den mangel på bønn som er absolutt nødvendig, for at vi kan motta det Faderen har lovet oss.
Må Herren skrive det dypt i våre hjerter: Verden kan ikke motta den Hellige Ånd. ”Dere er ikke av verden, likesom jeg ikke er av verden”.
Andrew Murray
”Hemmeligheten ved forenet bønn”
Oversatt fra dansk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s