Home

Av Erling Ekholt.

Når Paulus i Efeserne 3,14-21 skriver om disse fire målbare enheter, så gir han oss ”noe å bite i” for å bruke dagligdags talemåte. Han ønsker at vi skal få en forståelse av, få begrep om noe som overgår all kunnskap (v.19), det er dimensjoner som vår tanke ikke formår å omfatte., tanken melder pass. Troens fatteevne må overta, vel å merke når et brennende ønske om å lære Kristi kjærlighet å kjenne er tilstede! (Den burde være stor hos oss alle!)  Troen gir oss noe å forholde oss til, noe å glede og fryde oss over og til, og ikke minst fører troen oss til hvile.
Disse fire ting danner et kubisk kar, en beholder kan vi kalle det av enorme dimensjoner, det må være et vidstrakt hav med et innhold som består av ekte, varm kjærlighet, og vi ynkelige mennesker befinner oss omsluttet av dette kjærlighetens varme, gode hav i Kristus!
Paulus skriver i Rom. 11,37:”O dyp av visdom og kunnskap hos Gud” og det sier oss at det er dypt dette havet. Tenk om vi kunne lære denne Kristi kjærlighet mer å kjenne! Hva smaker den av? (Smak og se, Salme 34,9) Hvilke offer brakte den? Hva var Kristi lidelser utover smerten på korset? Hadde Han også offer i det skjulte? Hvilket vi sjelden hører noen taler om eller skriver om, o.s.v., o.s.v.  Og finner vi trøst og balsam i samfunnet med Ham der?  Kan det lindre sjelens behov og lengsel etter trygghet og ro? Herren ønsker at vi skal prøve Ham på Hans ord og finne at det er holdbart!
Jeg lover at vi ved større kunnskap om Kristi kjærlighet, ”få kjenne Ham og kraften av Hans oppstandelse og samfunnet med Hans lidelser” (Fil. 3,10), da skulle vi som Paulus akte som skarn (møkk) all verdens storhet, penger, ære og makt ! Jesus sier det slik i Matt. 5,11-12: ”Salige er dere når de spotter og forfølger dere og lyver allehånde ondt på for min skyld (v11). Gled og fryd dere; for deres lønn er stor i himmelen,” (v.12).
Så til slutt: Har vi ikke all god grunn til å glede og fryde oss? Og er det ikke på høy tid?

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s