Home

Av Erling Ekholt.

Fra et nylig utkommet skrift ved navn: «Antisionisme i den «elektroniske kirke» i palestinsk kristendom» av Gershon Nerel (Acta, nr. 27-2006) henter jeg følgende korte utdrag:

«Men internett har i virkeligheten en kraftfull meningsdannende påvirkning, som daglig former den offentlige opinion, manipulerer Bibelens budskap og forsøpler kristenheten med antisionistiske, antiisraelske og antijødiske oppfatninger.» (Sitat slutt).

Jeg tar med dette for å belyse hvor besnærende og skadelig et misbruk av, og tro på internetts innhold, kan være. Det står virkelig at det serveres manipulert budskap fra Bibelen og at kristenheten forsøples! Hvor mange er i stand til å avsløre villfarelsen og ta avstand fra den?

Vi lever i dag i elektronikkens tidsepoke, og vi kan med rette undres over om dens utvikling i det hele tatt har grenser. For da vi kjøpte «siste nytt» av datautrustning, så lå allerede ved dens utsendelse fra leverandøren i Amerika en nyere og mer utviklet maskin på lageret. Den eldre måtte bare selges ut først (iflg. media). Snakk om rask utvikling!

Begrepet «elektroniske kirke» taler om en virkelighet på godt og vondt. Ufattelig store mengder av «kristent stoff» i form av bøker, taler, sanger og åpenbaringer ligger tilgjengelig på internett, tilrettelagt og sminket for å nytes av godtroende brukere. Og der ligger det tilgjengelig over hele verden med sin enorme påvirkningskraft. Vi må ikke være naive og tro at alt som ligger der er godt og bare til å forsyne seg av. Langt derifra! Heldigvis finnes det gode forkynnere og leverandører av stoff som er til stor hjelp og nytte for søkende lesere. Takk og lov for det! Måtte det bli mange flere av dem!

I mye av det som presenteres ligger det en godt skjult forførelse. Der åpenbarer Satan seg som en lysets engel, og som en slik engel er han kanskje en farligere motstander enn som en brølende løve, som han også benevnes i Skriften. Som engel (ond) ønsker han å spre sitt «lys» til menneskene med besnærende og lokkende innhold. Første gang han kom med lys var i Edens hage. «Har Gud virkelig sagt?» Hans «lys» føles trelldomsbefriende, salvet og herlig, som noe nytt i «grevens tid». Han appellerer til menneskenes kjødelige lyster og smak, og han har mange lyttere/lesere, også i kristne samfunn. Særlig der hvor gaver og opplevelser er blitt så viktig.

Denne advarsel er rettet mot «nyheter» som ikke har solid forankring på evangelisk og apostolisk grunn. Både ånd og bokstav må prøves på Guds Ånd og apostlenes lære (1.Joh.4,1).

Kjære medvandrer, barn, unge og eldre: La deg advare!

Første gang publisert i nr. 3/2010.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s