Home

Av Erling Ekholt.

Dette er beskrivende for den stolte, men nakne, keiser i ”Keiserens nye klær”. Dessverre passer det ikke bare for et dansk eventyr, men beskriver også en norsk virkelighet. Overmotet ser ingen grenser, det har surdeigens egenskap. Om den ikke fjernes, så eser den til hele deigen (folket) er gjennomsyret. (Heldigvis finns det unntak i folket.)

 Våre fedres gudsfrykt og gode lover reiste landet opp fra hedenskapets dype og lammende mørke. Deres barnebarns store overmot (hør deres svulstige ord) og mangel på gudsfrykt avler, klekker fram og gir livsvilkår til stygge ulover. Dette flater ut landets åndsliv og gjør det maktesløst.

 Hvem kommer til å bære og slite under fruktene av denne politikk? Våre barnebarn og oldebarn! For nå er det selvfølgelig Guds skaperordning med ekteskap mellom en mann og en kvinne som må forandres til hva man mener er bedre og riktigere. Guds ordning er ikke bra nok, den tilfredsstiller ikke egoistiske og syndige menneskers krav til livsutfoldelse og frihet. Hører vi ikke begeistringen, applausen og trampeklappingen fra politiske topper, fra kirkeledere og andre kristne ledere som roper: ”Endelig! Norge er på rett kurs”. Og fra de som stilltiende avgir sitt øredøvende rop om det samme?
 Men ropene høres også godt av Rettferdighetens Gud, som i sin time kommer til å åpenbare ”nakenhetens skam” (Åp. 3,18) og stoppe munnen på dem som ”setter sin ære i sin skam” (Fil.3,19). Hvem er i stand til å hindre Ham i det?

 Forvirrede tanker og meninger, skarpe tunger og skarpe penner gir i dag sin støtte til disse ødeleggende ulover. ”Makten” driver tankeløs lek med ord om menneskerett, likeverd og likestilling. Det er nok opportunt å kritisere denne leken, men hvorfor ikke gjøre seg bruk av sin demokratiske rett til å gi uttrykk for sin oppriktige mening, å si at galskap er galskap når det er galskap det dreier seg om. Vakre og humanistiske ord og vendinger gjør ikke syndens styggedom vakrere. Den er nøyaktig like stygg som den som la Sodoma og Gomorra i aske, og det så ettertrykkelig at byene ligger godt begravd den dag i dag, flere tusen år senere.

 Antikristens ånd og virke har kommet svært langt i landet vårt, det er en ødeleggende ild. Den eneste virkningsfulle motilden er Jesu Kristi Ånd! Hvem skal være bærere av Den? Du og jeg som bekjenner oss til Jesu Kristi navn, ikke bare med munn men med liv og gjerning, med iver og glød!!

 Til slutt vil jeg minne om hva salmisten sier i Salme 59,8-9: ”Se, det går en strøm av ord ut av deres munn; der er sverd på deres lepper; for hvem hører det? Men du, Herre, ler av dem, du spotter alle hedninger.”

Første gang publisert i nr. 2/2008.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s