Home

Av Erling Ekholt.

Dette spørsmål stilte David for Herrens åsyn etter at Natan hadde foreholdt ham alt det veldige som Gud hadde gjort for og ved ham inntil da. Les 1. Samuel 7 fra vers 8.

 I Salme 115,1 står det: ”Ikke oss, Herre, ikke oss, men ditt navn gi du ære for din miskunnhets, for din trofasthets skyld!”

 Enhver mann og kvinne som på alvor går inn for Herrens åsyn finner disse to utsagn passende for seg. Det motsatte lyder omtrent slik: ”Her er jeg, se hva jeg har gjort og utført!” Det viser mangelen på et personlig forhold til Herren og mangelen på frykt for Ham! Det har hovmod som drivkraft. Et nært og bevisst forhold til Herren lar seg ikke forene med store tanker om seg selv, og vi må si: Heldigvis!

 Jesus viser oss disse to motsetninger i liknelsen om fariseeren og tolleren i Lukas 18. Der kommer selvopphøyelsen og selvfornedrelsen klart til syne. Liknelsen viser med all ønskelig tydelighet hva Gud ser etter og de evige livslover Han handler etter. Ingen er i stand til å påvirke Gud til å handle etter andre lover, og handler gjør Han før eller siden, på et tidspunkt Han selv finner best.

 Den aller beste lærebok om Guds livslover er Bibelen. Der finner vi de to ovenfor nevnte livslover personifisert på den ene siden i den salvede kjerub (Esekiel 28) og på den andre siden i Jesus (Fil. 2). Selvopphøyelsens og selvfornedrelsens beste beskrivelse ser vi der.

 Vi gjør alle vel i å gå inn for Herrens åsyn! Der får vi vite tingenes rette tilstand og hvem æren tilhører.
 ”Hva velger vi så?”

Første gang publisert i nr. 5/2005.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s