Home

Av Erling Ekholt.

Dette spørsmål stod i en kristen avis. Et spørsmål som bare vi selv kan svare på, pluss Gud som vet det ganske nøyaktig fordi Han er meget interessert i å få plass der. Ja, han vil ha stor plass i hjertet, og det er i vår bevissthet.

 ”Se, jeg står for døren og banker, om noen hører min røst og åpner døren, da vil jeg gå inn til ham og holde nattverd med ham, og han med meg”, Åp. 3,20. Dette sier oss med klare ord at: 1. døren ikke er åpen, 2. at vi må høre, 3. at Jesus ønsker å komme inn og 4. at døren må åpnes innenfra, den åpner seg ikke selv, det må du og jeg gjøre.

 Så er neste spørsmål: ”Hvor stor plass får Han innenfor døren?” I våken tilstand er våre hjerter alltid fulle, men av hva? Da er også vår fritid vanligvis full, men av hva? Paulus formaner på to steder om å kjøpe den beleilige tid, Efes. 5,16 og Kol. 4,5, og på begge steder står det i forbindelse med visdom. Fullstendig klart er også at hjertet må ryddes, uhumskhetene må ut for at Han vil og kan komme inn.

 I 2. Kor. 6,11-13 formaner Paulus til utvidelse av hjertet, og det må vi selv gjøre. Og i samme mon som hjertet utvides fylles det automatisk, slik som vannet tilflyter et åpent rom. Utvides hjertet for Jesus, da fylles det med ”levende vann”, Johs.4,10 og 7, 37-38. Hans ønske er ”å fylle alt i alle”, Efes. 1,23.

 Jo trangere våre hjerter er, desto fattigere er vi, og motsatt desto rikere blir vi i Gud. Denne rikdom får våre omgivelser nyte godt av. Sitat fra H.V. nr.162: ”hvor fattig den som bare strever med sitt eget ”jeg” og ”meg ” og ”mitt”. For å nyte her på jord han lever, ingen skatter har han samlet hist”. Så sant så sant!

 I et hjerte som slipper Jesus inn, der holdes det nattverd, styrkende minnemåltider, og det er noe helt annet enn å vandre i sinnets tomhet, Efes.4,17. Da får vi også rom for andre mennesker, og da lærer vi av Ham å omgås menneskene slik som Han gjorde. Jesus ynkedes inderlig står det i Matt.20,34 og Lukas 7,13. Vi lærer å få inderlig medynk når vi har Jesus i våre hjerter, vi beveges og ”bløtgjøres” etter hvert lettere og lettere i vandringen med Ham, øynene for andres nød åpnes, vi finner oftere en ”beleilig tid” og dette gjør våre liv rikere og rikere. Slik finner vi også visdom.
 Har vi en slik utvikling i våre liv, kjære bror og søster?

Første gang publisert i nr. 4/2005.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s