Home

Av Lorentz Reuss Christensen.

Det lå Jesus meget på sinne, at hans folk måtte være ett. Han bad flere ganger om det i Jesu yppersteprestelige bønn i Johannes 17.

 Men hvorfor er det så vanskelig for oss å være ett? Hvorfor skjendes den kristne verden, og i visse områder kaster de bomber etter hverandre? Hvorfor er vi ikke ett, selv i en mindre flokk?

 Jesus gir selv svaret:

 ”at de alle må være ett, likesom du Fader i mig, og jeg i deg, at også de må være ett i oss, så verden må tro, at du har sendt mig.” Joh. 17, 21

 Satan ønsker å forføre verden. Og hvis han lykkes i å splitte oss, eller å plante en bitter rot i blant oss, så har vi ikke lengre det vitnesbyrd i verden, at vi alle er ett i ham. Derfor kan verden heller ikke komme til tro på ham. Tvert imot, så spottes det mange steder mot alle oss kristne generelt, nettopp fordi vi er uenige om små ting. Det finnes menigheter som er splittet på grunn av økonomi, strid om hvem som bestemmer hva penger skal brukes til. Annet kunne folk også strides om. Og det er grunnen til, at de i dag IKKE kan være i stue sammen. Til spot og spe for verden.

 Jesus har sannelig rett, når han sier:
 ”Den, som ikke er med mig, er i mot mig, og den, som ikke samler med mig, han spreder.” Mat. 12,30 og Luk. 11,23

 Så la oss hver især rette oss helt inn etter Bibelen. Og det er viktig for oss å benytte HELE Bibelen. Og ikke tolke meninger eller vers bort, eller sortere i viktighet. Min Bibel slutter nesten med dette vers:

 Jeg vidner for enhver, der hører profetordene i denne bog: Føjer nogen noget til dem, vil Gud tilføje ham de plager, der er skrevet om i denne bog, og trækker nogen noget fra ordene i denne profetiske bog, vil Gud fratage ham hans del i livets træ og i den hellige by, som der er skrevet om i denne bog. (Åbenbaringen 22, 18-19, dansk).

 Det betyr at alle mine meninger og tanker skal være avstemt med Guds ord.
 For Guds ord er levende og virksomt og skarpere enn noe tveegget sverd. Det trenger igjennom helt til det kløver sjel og ånd, ledd og marg, og dømmer hjertets tanker og råd (meninger, dansk). (Hebr. 4, 12).

Første gang publisert i nr. 1/2005.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s