Home

Av Andrew Murray.

I boken ”The Power of The Blood of Jesus” skriver Andrew Murray om hvordan vi blir forberedt til å komme nær Gud i Det aller helligste, ut fra Hebreerne 10, 19-22. Vi gjengir her fra avsnittet ”La oss komme nær med et sannferdig hjerte”:

Et sannferdig hjerte er det første av fire krav som blir gitt til den troende som ønsker å ”komme nær”. Det har sammenheng med det andre krav, ”i troens fulle visshet”. Det er først og fremst i sammenheng med det andre krav at vi får en riktig forståelse av hva ”et sannferdig hjerte” betyr.

 Forkynnelsen av evangeliet begynner alltid med omvendelse og tro. Mennesket kan ikke motta Guds nåde ved tro, hvis ikke synden samtidig blir oppgitt. Denne loven gjelder i hele utviklingen av troens liv. Troens fulle visshet kan ikke bli oppnådd uten ”et sannferdig hjerte”, et hjerte som er helt ærlig overfor Gud, som er helt overgitt Ham. Ingen kan komme inn i Det helligste uten ”et sannferdig hjerte”, et hjerte som med et sant begjær søker hva det bekjenner seg til å søke.

 ”La oss komme nær med et sannferdig hjerte”: Et hjerte som virkelig ønsker å oppgi alt for å bo i Det helligste, og oppgi alt for å eie Gud. Et hjerte som i sannhet forlater alt for å bøye seg under autoriteten og kraften av blodet, et hjerte som i sannhet velger ”den nye og levende vei” for å gå gjennom forhenget med Kristus ved innvielsen gjennom kjødet, et hjerte som i sannhet, fullstendig gir seg selv som en bolig for Jesus, hvor han er Herre. ”La oss komme nær med et sannferdig hjerte.” Uten et sannferdig hjerte er det ingen adgang til Det helligste.

 Men hvem er det som har et sannferdig hjerte? Det nye hjertet som Gud har gitt er ”et sannferdig hjerte”. Legg merke til det. Plasser deg selv, med kraften av Guds ånd som bor i dette nye hjertet, på Guds side mot synden som fortsatt bor i ditt kjød. Dette er en viljes handling. Si til Herren Jesus, Ypperstepresten, at du underordner deg og kaster fra deg foran Ham enhver synd og alt av ditt selvliv. Si at du oppgir alt for å følge Ham.

 Og når det gjelder de skjulte dybder av synd i ditt kjød, som du ennå ikke er bevisst, og ondskapen som bor i ditt hjerte, er det også sørget for dem. ”Ransak meg, Gud, og kjenn mitt hjerte!” Sal. 139, 23. Underkast deg hele tiden Åndens ransakende lys i ditt hjerte. Han vil avdekke det som er skjult for deg. Han som gjør dette har et sannferdig hjerte til å komme inn i Det helligste.

 La oss ikke være redde for å si til Gud at vi kommer nær med et sannferdig hjerte. La oss være forsikret om at Gud ikke vil dømme oss etter fullkommenheten i det vi gjør, men etter ærligheten i vår lydighet til å legge av enhver kjent synd, og etter ærligheten vår i å erkjenne all vår skjulte synd som Den Hellige Ånd overbeviser oss om. Et hjerte som gjør dette med ærlighet, er i Guds øyne et sannferdig hjerte. Og med et sannferdig hjerte kan vi komme mot Det helligste ved blodet. Priset være Gud! Gjennom Hans Ånd, har vi ”et sannferdig hjerte”.

Oversatt fra ”The Power of The Blood of Jesus” av Andrew Murray. Utgitt av Whitaker House.

Først publisert i nr. 2/2004.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s