Home

Av Arne Bekkevold.

I Matteus-evangeliet 6. kapittel, taler Jesus veldig alvorlig om det å tilgi våre skyldnere, for selv å få forlatelse. Se vers 12. I versene 14 og 15 sier han det mer inngående: ”For dersom dere tilgir menneskene deres overtredelser, da skal også deres himmelske Far tilgi dere. Men om dere ikke tilgir menneskene deres overtredelser, da skal heller ikkje deres Far tilgi det dere har forbrutt.”

 En må med rette si at dette er en meget viktig og alvorlig sak!! Til alle tider har jo menneskene gjort hverandre urett – og likeledes i dag. Svært få tenker over dette i sitt daglige liv. Etter Jesu sanne, alvorlige og dyrebare ord, må våre hjerter være helt og alldeles rene for allslags anklage og mangel på forlatelse og tilgivelse. Ja, også alt som måtte komme på i fremtiden må være tilgitt på forhånd – fra vår side. Men uten Jesu Kristi kjærlighet i våre hjerter nytter det lite. Ettersom dette er så viktig, og må være i fullkommen orden, må vi søke Guds veldige kraft i bønn og nød, inntil vi kjenner og vet at vi har tilgitt alt vi vet om. Når vi har det og tar det på denne måten, kommer Guds salige fred ned i våre hjerter, og vi kan være visse på at Gud tilgir og har tilgitt oss alle våre synder, feil og mangler.

 Ja, må dette være vår store nød, inntil vi har det slik! Så er himmelen åpen for oss, og alle Kristi dyder vokser trutt og jevnt på en ren grunnvoll. Vi må heller ikke glemme å be om tilgivelse hvis vi forgår oss, når det er mulig.

Først publisert i nr. 2/2004.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s