Home

Av Arne Bekkevold.

”Hjørnesteinen er Kristus Jesus selv” står det i Ef .2, 20. I 3, 17 – 18 står det: ”At Kristus må bo ved troen i deres hjerter, for at dere, rotfestet og grunnfestet i kjærlighet, sammen med alle de hellige kan være i stand til å fatte hva bredde og lengde, høyde og dybde her er.”

 Ja, Kristus Jesus er selve hjørnesteinen. Vi finner den tydelig i bergprekenen, og der har den stått i to tusen år. Og hans brud har innrettet sitt liv etter hjørnesteinen – brudgommen selv – gjennom alle disse årene.

 Det er et aldeles fullkomment billede Paulus bruker her. Etter at Jesus har frelst oss, har han gitt oss denne store nåde å få tilhøre denne bygningen. Både Jesus, Paulus og de andre apostlene gir oss vektig og sann kunnskap om den herlige retning denne bygning oppføres etter. Vi må derfor trofast innrette vårt liv etter hjørnesteinen. Legg merke til en murer. Først plasserer han hjørnesteinen. Da har han retningen: både fremover, til siden og oppover! De andre steinene følger deretter nøyaktig retningen fra hjørnesteinen – helt til topps. Og snart legges toppsteinen på, og alle som opp gjennom alle disse årene har latt seg innrette etter hjørnesteinen. De blir en del av dette herlige huset, som er bruden, og skal regjere med Jesus – først i tusen år og deretter i all evighet! Om toppsteinen, se Sak. 4, 7.

 For et håp og for en fremtid vi har, om vi i vår tid innretter våre liv etter hjørnesteinen! På slutten av bergprekenen sier Jesus: ”Derfor – hver den som hører disse mine ord og gjør etter dem, han blir lik en forstandig mann som bygde huset sitt på fjellgrunn. Og regnet skylte ned, og flommen kom, og vindene blåste og kastet seg mot dette huset. Men det falt ikke, for det var grunnlagt på fjell” (Matt.7,24-25).

Først publisert i nr. 4/2003.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s