Home

Av Erling Ekholt.

Om disse ting ble rådende i våre hjem og omgivelser, i landene og i verden for øvrig, da skulle hele skapningen trives og leve i harmoni. For dette lengter og stunder den etter, i følge Rom. 8, 19 – 23. Den er i dag til de grader underlagt det motsatte, og den lider i stor smerte.

 Men det skal bli annerledes en dag, den dagen da Jesus kommer igjen for å opprette sitt fredsrike. Det er i sannhet noe for oss å vente på og stunde etter (les 2.Pet. 3,11ff). Men mens vi venter har vi store muligheter til å påvirke våre omgivelser, lyse opp og skape håp, om vi vil! Vi synger i en sang: “Gjør det lille du kan”, men vi er kanskje opptatt med de store ting og går derfor glipp av det lille?

La oss huske på at godheten i seg selv er stor og langt mer virkningsfull enn vi forstår og tror. Den er i stand til å åpne stengte hjertedører, spre lys og skape håp, ja, smelte stivfrosne hjerter. Helt sikkert! Men uten tro på det, blir det lite eller ingenting gjort. Hvilket tap!

 Lykke til, der du bor, i å være et enkelt redskap for det godes velgjørende virkninger! Et spørsmål? “Blir du ikke selv oppmuntret av vennlige ord og gode smil, en hjelpende hånd når du trenger det?” Et spørsmål til: “Hvorfor skulle vi ikke benytte oss av å gjøre det lille vi kan?” Men vi må åpne våre hjerter for dette. Sannheten er ikke sjelden den at det er trangt der inne! (1.Kor.6,11-13).

Først publisert i nr. 1/2003.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s