Home

Av «en ukjent kristen».

Det høres kanskje usannsynlig ut at Gud skulle gjøre noe avhengig av våre bønner. Noen sier at hvis Gud virkelig elsker oss, da ville han gi oss det som er best for oss, enten vi ber om det eller ikke. Dr. Fosdick viser så fint at Gud har overlatt menneskene å gjøre mye selv. Han forordner såtid og høst. Menneskene må pløye, harve, så og dyrke og høste, så Gud kan få gjennomført sin plan. Gud sørger for at det finnes føde, men vi må tilberede, ete og drikke. Det er ting Gud ikke kan, eller i det minste ikke vil gjøre uten vår hjelp. Enkelte ting kan han ikke gjøre uten at vi tenker. Han maler ikke sin sannhet i skyene. De vitenskapelige lover har alltid vært der, men vi må tenke og eksperimentere og tenke igjen, hvis vi skal nyttiggjøre disse lovene for vårt gavn og Guds ære.

 Det er enkelte ting Gud ikke kan gjøre uten at vi arbeider. Han sørger for at fjellene har marmorleier, men han har aldri bygget en katedral. Han fyller fjellene med jernmalm, men han har aldri laget en nål eller et lokomotiv. Han overlater det til oss. Vi må arbeide.

Hvis Gud har overlatt mye til menneskenes omtanke, og gjort seg avhengig av menneskenes arbeide, hvorfor skulle han ikke gjøre seg avhengig av menneskers bønn?

Om verden full av djevler var som ville oss oppsluke, vi frykter ei, vi med oss har den som Guds sverd kan bruke. Er verdens fyrste vred og vil oss støte ned, han ingenting formår, fordi alt dømt han går. Et Guds ord kan ham binde. (Martin Luther)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s