Home

Av Erling Ekholt.

Verdenshistorien kan fortelle om slike fenomener på mange steder og til forskjellige tider. Våpnene taler ikke, og godt er jo det. Men atmosfæren taler om utrygghet, mistenksomhet, uenighet og ufred. Det faller inn under Pred. 1, 9: “Intet nytt under solen”.

 Omfanget av dette varierer, større og mindre, helt ned til forholdet mellom enkeltpersoner, i familier og slekter, også i kristne menigheter. Og det kan vare og rekke uten å komme til en løsning. Våpnene taler ikke, men atmosfæren gjør det, og den renses bare ved offer, fra to sider eller kanskje bare fra den ene siden. Stridsøken brukes ikke, heldigvis! Men den er heller ikke nedgravd og gjort til intet. Det savnes en velbehagelig duft av “fredspiperøyk”!

På flere steder i Skriften står det om røyk og duft, for eksempel i Ef. 5, 2: “og vandre i kjærlighet, likesom også Kristus elsket oss og gav seg selv for oss som en gave og et offer, en vellukt for Gud” (uthevet av forf.). Det måtte gaver og offer til for å frambringe duften som var til velbehag for Gud. Ord alene behøver ikke å være tilstrekkelige, men røyken fra en (eller flere) “fredspiper” borger for at stridsøksen er begravd, atmosfæren er renset og den gamle surdeigen er borte. Røyken vitner om at en sann fredspakt er inngått. Velsignelsens regnstrømmer kommer da ned over enkeltpersoner, familier, slekter og menigheter. Måtte slike offer bringes der det behøves! For det er vel i en slik atmosfære vi ønsker å gå Jesus i møte?

Første gang publisert i nr. 3/2002.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s