Home

Av Odd Myrland.

I Jes 27 skildrer profeten framtida for Israels folk etter at Guds harde straffedommer har gått over det. Da skal det komme en god tid.

Vers 6: «I kommende dager skal Jakob skyte røtter, Israel blomstre og få skudd, og de skal fylle jorderike med frukt.» I Young’s Literal Translation, som holder seg meget nær grunnteksten, står det at Gud skal få «dem som kommer inn» til å slå rot. Det må da stå i forhold til v. 8, hvor det står at Herren jaget folket bort. – Det vil da si at Israel ikke skal bli en forbigående episode, slik mange arabere og andre ønsker. Israel vil slå rot. Og blomstringen er på mange felter begynt allerede. Israel er blant de landene som betyr mest for vitenskapen, på svært mange felter (bl. a. medisin og høyteknologi).

Noen av profetiene kan sikkert vært oppfylt tidligere også, det er gjerne slik at profetier blir oppfylt i flere omganger, og kanskje mer fullstendig etter hvert. Men siste delen av verset er neppe oppfylt tidligere. Der står det at Israel skal «fylle jorderike med frukt» eller grøde. Kirkebibelen (1985-oversettelsen) har «fylle hele verden med frukt». Det er allerede begynt å gå i oppfyllelse: Israelsk frukt og blomster eksporteres (ofte med fly) til et stort antall land. Det gjelder jordbær, avocado og mange andre vekster. Israel dyrker gjerne fruktene på tider av året da de ellers er lite tilgjengelige, og kan dermed oppnå høye priser.

Dette vil nok øke enda mer når vannproblemet i Israel blir løst for alvor (mest sannsynlig ved billig avsalting av sjøvann og brakkvann). Men verset er altså allerede oppfylt i større grad enn trolig noen gang før i historien.

 

Ikke en tøddel skal forgå
Matt. 5,18: «For sannelig sier jeg dere: Før himmel og jord forgår, skal ikke den minste bokstav eller en eneste tøddel i loven forgå, før det er skjedd alt sammen.»

I artikkelserien fokuserer vi først og fremst på profetier som allerede er oppfylt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s