Home

Av Odd Myrland.

Det er mange tegn som peker i retning av at Jesus snart kommer igjen: Israel er i ferd med å bli samlet, for første gang finnes teknologien som gjør en verdenshersker mulig, de krigene og ødeleggelsene som omtales er for første gang mulig osv. Men også åndssituasjonen i våre dager minner svært mye om den Bibelen forutsetter.

Et spesielt skriftsted i så måte finner vi i de siste versene i det gamle testamentet: «Se, jeg sender dere Elias, profeten, før Herrens dag kommer, den store og forferdelige. Han skal vende fedrenes hjerte til barna, og barnas hjerte til deres fedre, så jeg ikke skal komme og slå landet med bann.» (Malaki 4, 5-6).

Jeg ble i sin tid oppmerksom på dette skriftstedet da en jødisk rabbiner ble spurt på Israels radio (Kol Israel) om hvilke tegn han så i vår samtid på at Messias kommer snart. Dette skriftstedet sier oss at like før Messias kommer, skal generasjonskløften være større enn noen gang før i historien, sa han. Generasjonenes hjerter er vendt fra hverandre. Derfor må profeten vende dem mot hverandre igjen.

Denne profetien er i sannhet gått i oppfyllelse. Dessverre også i mange kristne miljøer, hvor unge og gamle har helt ulike «kulturer». Men når Jesus kommer, blir det som vi synger i sangen: «Han som kan samle unge og gamle til lovsang for frelsen han gav.»

 

Ikke en tøddel skal forgå
Matt. 5,18: «For sannelig sier jeg dere: Før himmel og jord forgår, skal ikke den minste bokstav eller en eneste tøddel i loven forgå, før det er skjedd alt sammen.»

I artikkelserien fokuserer vi først og fremst på profetier som allerede er oppfylt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s