Home

Av Odd Myrland.

Jer 31,7-11: «For så sier Herren: Juble over Jakob med glede og rop med fryd over det første blant folkene!

La lovsang lyde og si: Herre, frels ditt folk, dem som er igjen av Israel! Se, jeg fører dem fra landet i nord og samler dem fra jordens ytterste ende. Blant dem er det både blinde og halte, både svangre og fødende. Som en stor skare skal de komme tilbake hit. Med gråt skal de komme og med ydmyke bønner, og jeg vil lede dem. Jeg vil føre dem til rennende bekker på en jevn vei, hvor de ikke skal snuble. For jeg skal være en far for Israel, og Efra’im er min førstefødte. Hør Herrens ord, alle folk! Forkynn det til de fjerne kyster og si: Han som spredte Israel, skal samle det og vokte det, som en hyrde vokter sin hjord. For Herren har utfridd Jakob og løst ham av hans hånd som er sterkere enn ham selv.»
Jeremia drev, ifølge Lundes bibelleksikon, sin profettjeneste fra år 627 til etter 586 f. Kr. Profetien ovenfor er altså ca. 2.600 år gammel!

Disse versene er bokstavelig oppfylt i vår tid, særlig siden kommunismen brøt sammen i det tidligere Sovjetunionen i 1989. Vi har kunnet se det for våre øyne.

Her er noen bakgrunnsopplysninger for å forstå profetien bedre:
«Landet i nord»: Trekker vi en linje rett nordover på kartet fra Jerusalem, går den like i nærheten av Moskva. At jødene skal komme «fra jordens ytterste ende» sett nordover fra Israel, forteller at det her er tale om Russland. Nordenfor Russland er det ingen bebyggelse.

Da innvandringen gikk som sterkest omkring 1990, kom de fleste om natten. For etter at dagens normale ruteprogram var unnagjort, stilte Israels flygere, kabinpersonale, mekanikere, flygeledere osv. opp til gratis nattskift slik at «Sions fanger» kunne komme hjem.

Jeg så en gang en video tatt opp en natt da et slikt fly med flere hundre innvandrere landet. Vi fikk høre v. 8 ovenfor. Og så fikk vi se Guds Ord gå i oppfyllelse i aller bokstaveligste forstand: «Der kommer den blinde. Der kommer den halte. Der kommer den høygravide.» Det var sterkt. – At alle slags handicappede, høygravide osv. skulle kunne komme langveisfra, må ha fortont seg nokså uforståelig for Jeremia. Han levde i ei tid da det å reise var mye mer strabasiøst enn det er i våre dager.

«Som en stor skare…»: Det er hittil kommet ca. en million. Hvor mange som vil komme i framtida, vil den som lever få se.

«..frels.. dem som er igjen av Israel»: Det forteller at før jødene kommer tilbake, skal mange jøder bli borte. Det har vi sett på 1900-tallet, da 6 millioner jøder ble drept av nazistene.

«For Herren har utfridd Jakob og løst ham av hans hånd som er sterkere enn ham selv»: Det forteller at like før jødene får reise, har de vært innestengt og ikke fått lov til å reise pga. en sterk makt. Det var situasjonen fra 1917-1989, da jødene var innestengt i det kommunistiske Sovjetunionen.

Men Gud utfrir i sin time, og hans ord blir oppfylt, samme hva de ugudelige sier.

 

Ikke en tøddel skal forgå
Matt. 5,18: «For sannelig sier jeg dere: Før himmel og jord forgår, skal ikke den minste bokstav eller en eneste tøddel i loven forgå, før det er skjedd alt sammen.»

I artikkelserien fokuserer vi først og fremst på profetier som allerede er oppfylt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s