Home

Av Odd Myrland.

I Jes. 60 er det tale til Israels folk, folket er et kollektivt «du» i kapitlet. V. 1-3 forteller om et tidsskifte: » Stå opp, bli lys! For ditt lys kommer, og Herrens herlighet går opp over deg. Se, mørke dekker jorden, og det er belgmørke over folkene. Men over deg skal Herren oppgå, og over deg skal hans herlighet åpenbare seg. Folkeslag skal vandre til ditt lys, og konger til den glans som er gått opp over deg.»

Dette er i ferd med å skje, vi kan kanskje si at det begynte i 1948. Det er nå en prosess som pågår.

At profetien passer med vår tid, ser vi av v. 4: » Løft dine øyne og se deg omkring! De samler seg alle sammen, de kommer til deg. Dine sønner skal komme fra det fjerne, og dine døtre skal bæres på armen.» At folket skal samle seg, forteller at det først var spredt.

V. 5-7 forteller om de rikdommen som skal komme til Israel, bl. a. i form av husdyr. «Folkenes gods» skal komme til Israel. Alt dette er i ferd med å skje.
Men så kommer det virkelig oppsiktsvekkende. Det står i v. 8-9, tydeligvis om hvordan folket skal komme tilbake: «Hvem er disse som kommer flyvende som skyer, som duer til sine dueslag? Jo, fjerne kyster venter på meg. Fremst seiler Tarsis-skipene og fører dine barn hit fra det fjerne, deres sølv og gull kommer med dem – for Herrens, din Guds navns skyld, for Israels Helliges skyld, for han herliggjør deg.»

Her står det at jødene skal komme «flyvende som skyer», og at de skal komme med «Tarsis-skip» (store skip, noen mener at Tarsis er Gibraltar, altså skip som kunne gå ut av Middelhavet). Det står ingenting om at de skulle komme over land, verken gående, ridende eller kjørende. Det ville jo vært det mest naturlige.

Grensen mellom Israel og nabolandene var stengt i 1950- og 60-åra. Det var da de fleste jødene fra nabolandene kom til Israel. De måtte derfor enten komme flygende eller med skip, de kunne ikke reise over land. Hvordan kunne Jesaja vite dette, ca. 700 år før Kristus (mens det var bronsealder i Norge)?

Jødene har visst det hele tida. Derfor var det ikke vanskelig å få jødene fra det tilbakeliggende Jemen, som aldri hadde sett et fly, til å sette seg inn i en slik maskin da de skulle til Israel. Riktignok ville de i første omgang ikke gå opp trappa. De hadde aldri sett en trapp laget av noe annet enn tre, en metalltrapp var de redd for. Men da Israel fikk laget ei tretrapp, gikk det veldig greit å gå inn i flyet.

Det var verre å få dem til å gå inn i bussen fra flyplassen i Israel. For busser stod det ingenting om i Bibelen!

 

Ikke en tøddel skal forgå
Matt. 5,18: «For sannelig sier jeg dere: Før himmel og jord forgår, skal ikke den minste bokstav eller en eneste tøddel i loven forgå, før det er skjedd alt sammen.»

I artikkelserien fokuserer vi først og fremst på profetier som allerede er oppfylt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s