Home

Av Odd Myrland.

Noen av Bibelens profetier er ikke oppfylt ennå. Men tiden er kommet så langt at vi kan se at en oppfyllelse er mulig – noe den ikke var den gangen profetien ble framsatt.

Et eksempel på dette står i Åp. 9. Fra v. 14 står det at fire engler er bundet ved Eufrat (som går fra Tyrkia gjennom Irak). På den timen, dagen, måneden og året som Gud har bestemt, skal de løses og drepe tredelen av menneskene. Det skal skje i en fryktelig krig. Om soldatene i denne krigen leser vi i v. 16: «Tallet på rytterhæren var to ganger ti tusen ganger ti tusen. Jeg hørte tallet på dem.»

To ganger ti tusen ganger ti tusen er det samme som 200 millioner. Den gangen dette ble skrevet, bodde det neppe så mange mennesker på hele jorden. Det var ikke rart at tallet forbauset Johannes, at han må bekrefte at dette tallet hørte han virkelig. Det fortonte seg nok helt umulig for ham og hans samtidige.

Men i dag er tallet mulig. I de fryktelige, krigerske tidene Bibelen vitner om ligger foran oss, er det ikke umulig at de berørte landene vil mønstre så mange soldater. Det er 3 % av dagens befolkning på ca. 6 milliarder. Det har vært meldt at Folkets Frigjøringshær i Kina hadde 200 mill. medlemmer.

Vers 17-19: «Slik så jeg hestene i mitt syn, og de som satt på dem: De hadde ildrøde og mørkeblå og svovelgule brynjer. Hestenes hoder var som løvehoder, og av munnen på dem gikk det ut ild og røk og svovel. Av disse tre plager ble tredjedelen av menneskene drept: av ilden og av røken og av svovelen som kom ut av munnen på dem. For hestenes makt ligger i munnen deres og i halen, for halene på dem er lik slanger og har hoder, og med dem gjør de skade.»

Dette kan kanskje fortone seg som en underlig måte å beskrive vår tids (eller framtidens) krigsmaskiner på. Men vi skal huske at Johannes så et syn, og det han så, måtte han beskrive med de ordene han hadde.

Og en krig med «ild, røk og svovel», med 200 mill. soldater og med tredelen av menneskeheten drept, er i dag en uhyggelig mulighet. Det var ikke tilfellet på Johannes’ tid.

 

Ikke en tøddel skal forgå
Matt. 5,18: «For sannelig sier jeg dere: Før himmel og jord forgår, skal ikke den minste bokstav eller en eneste tøddel i loven forgå, før det er skjedd alt sammen.»

I artikkelserien fokuserer vi først og fremst på profetier som allerede er oppfylt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s