Home

Av Odd Myrland.

Det sies av og til at staten Israel ikke kan være en oppfyllelse av Bibelens profetier. For de fleste innbyggerne i Israel er lite religiøse, for ikke å snakke om at de ikke tror på Jesus.

Svaret på dette står klart i Jes. 43. Der lover Herren først å være med sitt folk gjennom vann og ild, det må være de store trengslene vi har sett ramme dem, ikke minst i dette århundret. For selv om individuelle jøder er drept og skadet på ulike vis, er jødene som nasjon kommet sterkt ut av trengslene. Staten Israel er, etter min oppfatning, helt klart det 20. århundrets største suksess.

Så står det om at jødene skal komme tilbake fra Østen, Vesten, Norden og Syden. Det er snakk om «fra det fjerne» og «fra jordens ende» (v. 5-6). Det er noe som aldri har vært oppfylt tidligere, i hvert fall ikke i samme grad som i vår tid.

I vers 8 står det rett ut hvordan jødenes åndelige situasjon skal være i denne hjemreisefasen, som altså er nå: «Før fram et folk som er blindt, enda de har øyne, og de som er døve, enda de har ører!»

Kan det tenkes noen mer rammende og dekkende beskrivelse av dagens situasjon? Vi trenger ikke undre oss eller bli anfektet av Israels manglende åndelighet. Alt er et ledd i Guds store plan.

Det samme finner vi i Esek. 36. Der står det i v. 19 at jødene skal bli spredt blant folkene og strødd omkring i landene. Og så ser vi i v. 24: «Jeg vil hente dere fra folkene og samle dere fra alle landene, og jeg vil la dere komme til deres eget land.» Deretter står det (i de følgende versene) at jødene skal bli renset, de skal få et nytt hjerte og en ny ånd, de skal få Guds Ånd og Gud vil gjøre at de følger hans lover.

Det begynner på en måte på nytt i v. 28: «Dere skal bo i det landet jeg gav deres fedre….» Og så ser vi i v. 31 at først da, når de bor i landet og blir velsignet der, «skal dere komme i hu deres onde ferd og deres gjerninger, som ikke var gode. Og dere skal vemmes ved dere selv for deres misgjerninger og deres avskyelige gjerninger». Og hvis noen skulle ha gått glipp av poenget, gjentar han det i v. 32: » Ikke for deres skyld gjør jeg det, sier Herren Herren, det skal dere vite! Dere skulle skjems og skamme dere over deres ferd, Israels hus!» (Etter min oppfatning har jødefolket mye å skamme seg over – og de andre folkene enda mer.)

Den åndelige renselsen skal altså skje mens de bor i byene og landet bygges opp igjen. Og landet som var øde, skal bli en Edens hage. Det er på god vei.

 

Ikke en tøddel skal forgå
Matt. 5,18: «For sannelig sier jeg dere: Før himmel og jord forgår, skal ikke den minste bokstav eller en eneste tøddel i loven forgå, før det er skjedd alt sammen.»

I artikkelserien fokuserer vi først og fremst på profetier som allerede er oppfylt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s