Home

Av Rolf Myrland.

En Herrens tjener må være mild imot alle. Han skal være sannheten tro – men alltid i kjærlighet, alltid mild, alltid saktmodig, alltid i hvile, alltid med den fred som overgår all forstand. Da kan man virkelig være hyrde for Guds hjord, en de kan rådspørre og veiledes av i visdom og godhet, uten frykt, uten trusler eller herskerstav.

 En Herrens tjener må alltid være beredt på spørsmål: «Vær alltid beredt til å forsvare dere for enhver som krever dere til regnskap for det håp som bor i dere! Men gjør det i ydmykhet og med frykt, idet dere har en god samvittighet, for at de som laster deres gode ferd i Kristus, må bli til skamme i det de baktaler dere for, som om dere var ugjerningsmenn» (1.Pet.3,15-16). 

For Peter var det en fremmed tanke å si f. eks.: «Du må ikke stille spørsmål om noe ved de eldste!» Tvertimot! De eldste og enhver skulle alltid være forberedt på spørsmål, noen som riktig ville avsløre en eller sette en fast. Da gjelder det ikke om å bringe den med spørsmålet til taushet – men kunne svare med ydmykhet og frykt, idet man har en god samvittighet. Har man ikke det – da bør man i ydmykhet og frykt erkjenne dette, enten det gjelder større eller mindre ting.

 Nå kommer prøven om man har ufarget broderkjærlighet, så all tanke på å ta igjen er langt borte, alt som smaker av hevn i måten å omgås den andre etterpå, enten spørsmålet var berettiget eller ei. På denne måten kan det vokse fram sant åndelig fellesskap i fred og velsignelse.

Det nye menneske har det nye sinn: Å gjøre din vilje er min lyst!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s