Home

Av Rolf Myrland.

Jesus lærte disiplene å be «Fader vår». Der er det mye å stanse for. Blant annet dette: «Skje din vilje, som i himmelen, så og på jorden» (Luk.11,2).

Dette har en aktiv og en passiv del. Den passive delen er at vi tar imot det vi møter på vår vei, som sendt fra Gud. «Alle ting tjener dem til gode som elsker Gud, dem som etter hans råd er kalt» (Rom.8,28). Han lar sin sol gå opp over onde og gode. Hvert hår på våre hoder er talt. «Meg skje etter ditt ord». Mange Bibelvers lærer oss om dette, å overgi vår sjel til den trofaste skaper når vi må lide (og ellers), idet vi gjør det gode. Vi ber om Guds ledelse og styrelse i alt vi ikke selv kan velge eller styre av det vi skal møte i livet.

Den aktive delen, er at Guds vilje skal skje, der vi selv kan velge og bestemme – f. eks. hva vi tenker, hva vi sier, hva vi gjør, hvor vi går, hva vi ser på, hvem vi omgåes, hva vi kjøper, hva vi gir, hva vi tåler og holder ut, osv. osv. Hvor godt å be om at Guds vilje må skje – at vi har et lydig sinnelag og lyst til å være ham til behag i all vår ferd. Det gjelder i det skjulte i vårt indre og i all vår ferd overfor våre nærmeste, overfor troende og overfor dem som ikke tror på evangeliet.

Alltid er det godt å ha denne bønn i vårt indre: Skje din vilje!

Første gang publisert i nr. 5/2000.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s