Home

Av Johannes Schytt.

Dette var det budskap som Paulus forkynte for menigheten i Korint. Han ville ikke vite av noe annet iblant dem. Han ville ikke forkynne vitnesbyrdet fra Gud med fremragende veltalenhet eller med visdoms overtalende ord, men ved Ånds og krafts bevis. Selv kom han til dem i svakhet og frykt og beven (1.Kor.1,28 – 2,7).

Likevel hadde han tro på at den Herre Jesus Kristus skulle styrke dem inntil det siste, så de ikke kunne anklages på vår Herre Jesus Kristi dag (1,8). (Bibelsitater fra dansk.)

Hva var det i veien med Guds menighet i Korint? De var jo kalte og helligede i Kristus Jesus (1,2). Men likevel kunne han ennå ikke tale til dem som til åndelige. De var jo ennå kjødelige (3,1), der var nemlig misunnelse og splid iblant dem, de vandret på menneskelig vis (v.3).

Til åndelige talte han annerledes, der talte han Guds visdom, den hemmelige, den skjulte, som ikke stammer fra denne verdens herskere. Men denne Guds visdom var for de fullvoksne, som Gud før verdensløpets begynnelse har forutbestemt til å føres til herlighet (1.Tess.5,9).

«Gud bestemte oss til å få frelsen i eie ved vår Herre Jesus Kristus.» Hva vil det si å være fullvoksne? (Hebr.5,12.14) Det vokser man til når man har fått Ånden og blir veiledet av sannhetens Ånd. Iblant dem er det ingen splid eller misunnelse. Da vi var fiender og omvendte oss, ble vi forlikt med Gud ved at Jesus døde for oss, vi får all vår synd tilgitt når vi virkelig angrer vår synd. Men så er det meningen at vi skal være hans etterfølgere, vi skal langt mer frelses ved hans liv!!! (Rom.5,10. 1.Pet.2,22). «De som hører Jesus Kristus til, har korsfestet kjødet med dets lidenskaper og begjæringer.»

Ved tro på dette, føres vi til den forutbestemte herlighet i samme grad som vi blir forvandlet til Kristi bilde (Rom.8,29. 2.Kor.3,17-18). Det er kraft i Jesu Kristi evangelium til å nå vårt himmelske kall (Hebr.3,1 og 6).

Første gang publisert i nr. 2/2000.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s