Home

Av K. Kihlstedt.

«…For livets Ånds lov har i Kristus Jesus frigjort meg fra syndens og dødens lov» (Rom.8,2). Likesom Ånden føder meg inn i livet med Kristus, så er det også betegnende for dette liv at det drives av Guds Ånd. Åndens lov består ikke i noen ytre tvang. Nei, Åndens nærvær i hjertet åpenbarer seg som en indre guddommelig livslov eller livskraft. På den ene siden frigjør det fra syndens og dødens makt som ellers behersker meg enten jeg fritt vandrer etter kjødet eller av all makt søker i egen kraft å arbeide meg fri fra kjødets lyster. På den andre siden setter Ånden meg i stand til, og gir meg lyst og kraft til, å tjene Gud i hjertets glede, slik som Peter formaner til: «Som frie skal dere ikke være slike som bruker friheten som påskudd til å gjøre ondt, men som Guds tjenere» (1.Pet.2,16). Guds Ånds tvang er kjærlig-hetens tvang, som Paulus sier i Rom. 5, 5: «… Guds kjærlighet er utøst i våre hjerter ved Den Hellige Ånd som er oss gitt.» Og videre i 2. Kor. 5, 14: «For Kristi kjærlighet tvinger oss.» Og den som drives av kjærligheten er «salig i sin gjerning».

Når man lovsynger den elskede, da blir det «hjertesanger», og når man går i kjærlighetens tjeneste, da løper foten lett. Det var kjærligheten som gjorde Jakobs ellers tunge og møysommelige tjeneste i Labans hus så lett, som det står: «Så tjente Jakob i sju år for Rakel, og tiden syntes ham som noen få dager, fordi han elsket henne. (Så langt Kihlstedt)

Kommentar av Erling Ekholt:

Å, hvor sant, hvor det er midt i selve kjernen av en hengiven kristens liv!! Når det er blitt slik, og vedvarer å være slik, da kommer etter hvert alt det andre i skjønneste orden, alt etter som Gud gir næring, vekst og modning av megen frukt, i tålmodighet og utholden-het (Jak.5,7-8). Selvfornektelsen, selvfornedrelsen, kristelig sømmelig-het i klesdrakt og ikke minst i vandel kommer i orden etter kjærlig-hetens egen lov og drivkraft, vel og merke når det første er i orden. Helt sikkert!

Måtte det nå i endetiden bli svært mye av slik forkynnelse!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s