Home

Av Anne-Karin Myrland.

«Og disse tegn skal følge dem som tror: I mitt navn skal de drive ut onde ånder. De skal tale med tunger. De skal ta slanger i hendene, og om de drikker dødelig gift, skal det ikke skade dem. På syke skal de legge sine hender, og de skal bli helbredet» (Mark.16,17-18).

Det står at mange kom til tro da de så de tegn og under Jesus gjorde mens han var på jorden. Han sendte sine disipler ut for å helbrede og drive ut onde ånder i hans navn (Matt.10,8). Men han sier også: «En ond og utro slekt krever tegn» (Matt.12,39).

Det kan lett hende at vi havner i en grøft der vi tror at vi skal lære å tåle sykdommer og prøver, uten at man tenker på eller har tro på at Gud kan helbrede. En annen grøft er den tanken at det er noe galt med meg hvis jeg ikke blir helbredet, at da har man f. eks. ikke tro.

Guds vilje er at vi skal be med tro og takk i vår bønn. Jesus sa dette til oss kristne som om det var en selvfølge. Vi har fått kraften og troen ved Hans navn. Det gjelder at vi er villige til å bruke den.

Vi bør be om Åndens gaver. Det er meningen at de skal fungere i en menighet. Gud virker forskjellig i de enkelte lemmene, og når vi slipper hverandre fram, blir det rikt. Alt Guds ord skal få virke i oss, også det som står om nådegavene han vil gi. Vi kan be om mer av dem og bruke dem til hans ære.

Vi kan lett stivne til i gamle vaner og tradisjoner. Nøden er stor blant menneskene i dag, både blant kristne og vantro. Mange er syke, både fysisk og psykisk. Tenk, Jesus gikk omkring og helbredet og drev ut onde ånder. Med hans hjertelag vil vi kjenne vår nød og våre mangler når det gjelder dette. For det står jo skrevet: «Disse tegn skal følge dem som tror». Vi kan be om nåde og kraft så vi kan få lov å være til hjelp for våre medmennesker.

Når en ber om å bli frisk, for seg selv eller for andre, gjelder det å være vedholdende i bønnen, og fortsette å be med tro og takknemlig-het. Det er en del av vår frelse å holde ut i dette. Frelsen har mange sider, både den å «ta det rett» i sykdom, men også vedholdenhet i bønn om helbredelse.

Takk og lov for Guds ord, for den hjelpen vi kan finne der! La oss søke å bli fylt av det! Der er det hjelp i alle livets forhold, slik at vi slipper å havne i noen grøft.

Første gang publisert i nr. 2/2001.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s