Home

De hører dine ord, men de lever ikke etter dem.
Esekiel talte Guds ord i sin tid. Om ham står det: «Ditt folks barn taler sammen om deg ved veggene og i husdørene, og alle sier de til hverandre: Kom og hør hva det er for et ord som kommer fra Herren. Så kommer de til deg i store skarer. De setter seg foran deg som mitt folk og hører dine ord, men de lever ikke etter dem. Med sin munn taler de mye om kjærlighet. Men deres hjerte har lyst til urettferdig vinning. Se, du er for dem som en som synger kjærlighetsviser, en som har vakker røst og er dyktig til å spille på et instrument. De hører dine ord, men de lever ikke etter dem.» (Esek. 32,30-33)

Åndens sverd – stridslystens sverd
De som taler med sverd har ikke alltid Åndens sverd, og deres kraft er ikke alltid Åndens kraft. Det kan være lystenes sverd og lystenes kraft, og ordet blir ikke andre til hjelp og frelse. Åndens sverd brukes for at andre skal seire. Det annet sverd bruker man for selv å seire over sine motstandere.
Åndens sverd brukes i kjærlighet til hjelp for sjelene og i nidkjærhet for Gud. Lystenes sverd kan brukes i bitterhet og nidkjærhet på den det går ut over. Det kan nok synes å blinke av lys og visdom, men følges ikke av den fred som overgår all forstand. Stridslystens sverd kan vi ved Guds nåde knekke i stykker, så vi fører Guds frelsende sverd til hjelp og frigjørelse.

Kors og martyrium
Hele Kristi liv var kors og martyrium. For oss ligger det nær til å søke hvile og glede.

Elsk deres fiender
«Men til dere som hører, sier jeg: Elsk deres fiender, gjør vel imot dem som hater dere, velsign dem som forbanner dere, be for dem som taler ille om dere» (Luk.6,27-28). La oss være blant dem som hører!

Du skal elske din neste som deg selv!
«Mine brødre! Dere som tror på vår Herre Jesus Kristus, herlighetens Herre, må ikke samtidig gjøre forskjell på folk! … Hør, mine kjære brødre! Har ikke Gud utvalgt dem som er fattige i denne verden, til å være rike i troen og arvinger til det rike som han har lovt dem som elsker ham? … Men dersom dere oppfyller den kongelige lov etter Skriften: Du skal elske din neste som deg selv! – da gjør dere vel» (Jak.2,1-9).

Første gang publisert i nr. .1/2001.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s