Home

Av Emil Gustafson.

«Ingen kan tjene to herrer. For enten vil han hate den ene og elske den andre, eller han vil holde seg til den ene og forakte den andre. Dere kan ikke tjene Gud og mammon» (Matt.6,24).

Mange som kalles kristne er i en dobbelttilstand. Man er verken kald eller varm. Å forlate Herren vil man ikke, men å overlate seg helt til ham, det synes umulig. Hjertet henger fast ved verden. Man vil tjene to herrer. Til den lunkne kristenhet sier Herren: «Se, jeg står for døren og banker,….» Akk, du rettlærende og lammende samfunn! Få et nytt sinn! La dine stivnede følelser blø av ømhet for din brudgom. Ta imot Kristus helt! La oss deretter få kjenne at han bor hos deg. «Jeg lette etter ham, men jeg fant ham ikke».
Fremad! Fremad! er den kristnes feltrop. En kristen må ikke stanse i noe utviklingsstadium. En fullkommen kristen utvikles ikke av en død teori om dåp, forsamling eller helliggjørelse. En kristen skal ikke seire gjennom «lære», men gjennom liv. Skal vi arbeide oss ut av gamle former og stivne i nye?! Dette må vi tenke over! Gjør portene vide og dørene i forsamlingen høye, så Ærens Konge må dra dit inn. Først når Guds forsamling ledes og regjeres av Kristi Ånd, kan den virkeliggjøre sin oppgave: å være verdens lys og jordens salt.

Hvor det kjennes liflig og oppfriskende å komme i en forsamling av enfoldige sjeler som ikke forstår mer enn å elske! Der man ikke drømmer i det store, men lever i det ringe, tjener i kjærlighet og fryder seg i enfold. – O! der er himmel, liv og seier. «Jeg ber dere inderlig, dere Jerusalems døtre: Om dere finner min elskede, hva skal jeg si ham? At jeg er syk av kjærlighet» (Høys.5,8). Men det gjelder ikke så mye hva vi er ansett for å være, men mer hva vi i virkeligheten er. Og hva vi er beror på hvor mye vårt liv åpenbarer Kristus. Til vår overraskelse har vi møtt en vellukt av Brudgommen selv i svake kristne som knapt våget å tro. La oss under tårer bønnfalle om en større åpenbarelse av Herren selv blant oss.

Første gang publisert i nr. 1/2001.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s