Home

For dem som leser referatene, er det nyttig å kjenne litt til møteformen. Den har sitt utgangspunkt i 1. Kor. 14, 26: «Hvordan er det da, brødre? Når dere kommer sammen, da har hver enkelt av dere en salme, en lære, en åpenbaring, en tunge eller tydning. La alt skje til oppbyggelse.»

Det praktiseres slik at vi til innledning synger 2-3 sanger. Vi har deretter bønn, der forsamlingen enten bøyer kne eller står. En om gangen leder i bønn (høyt), mens de andre deltar i stillhet eller med lavmælt uttrykk for at man tar del i bønnen. Enhver som vil kan be etter sitt eget hjerte, men noen ganger legges spesielle bønnebegjær fram.

Etter en tid til bønn, er det vanligvis en sang før første tale/innlegg. Normalt er ordet fritt i møtet, den som har noe på hjertet kan komme med det. Men det hender at møtelederen oppfordrer en bestemt person til å begynne. Ingen tale er normalt spesielt lang, slik at det også blir tid til mange andre å komme med sine innlegg. Mellom de forskjellige taler er det gjerne en sang – allsang, solo eller mindre grupper. Både sang og musikk er etter gammel, kristen tradisjon. Mot slutten av møtet vil som oftest innleggene være personlige vitnesbyrd. Både på møter og stevner er håpet at flest mulig skal få anledning til å delta, minst én gang. Mot slutten av møtene gis det igjen anledning til bønn.

1. Kor. 14, 26 kan sikkert bli forstått og praktisert på flere måter. Men de som går på kristne møter, bør tenke over om verset blir praktisert i det hele tatt, der de går.

Ingen blant oss har forkynnelse som yrke. Alle er i vanlig jobb eller utdanning.

Andre møteformer
Noen ganger har møtet form av bibeltime, hvor en taler fyller det meste av møtet med et forberedt tema. Andre ganger kan det være et møte med ekstra mye sang, eller et bønnemøte.

Om møtereferatene
Vi ønsker mest mulig vektlegging av innholdet i forkynnelsen, derfor nevnes det ikke navn på talerne i referatene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s