Home

Av S. L. Brengle.

Før eller senere kommer lidelsen i en eller annen form til enhver av oss.

 Den kan komme gjennom nedbrutt helbred, gjennom legemlig smerte og tretthet eller gjennom sinnets engstelser, sjelelig kamp, åndelig mørke og usikkerhet. Den kan komme gjennom tapet av våre kjære, eller når venner vi hadde trodd så godt om, misbrukte vår tillit, gjennom skuffede eller knuste forhåpninger, utakknemlighet eller kanskje i form av ugjengjeldt arbeide, oppofrelse og utilfredsstillet ærgjerrighet. Intet viser klarere forskjellen mellom den som er fylt av Ånden og den som ikke er det, enn den måte de hver for seg mottar lidelsen på.
 Den ene står med triumferende tro, strålende ansikt og modig hjerte og fryder seg i trengselen og regner det for bare glede. Til denne klasse hører apostlene som tross slag og trusler, «gikk bort fra rådet, glade over at de var aktet verdige til å vanæres for det navns skyld» (Ap.gj.5,41).
 Den annen står der med sin tvil og frykt, sin knurr og klage, og til all sin elendighet føler han et opprørsk hjerte og et utilfreds sinn. Han ser fiendens bevæpnede skarer og øyner bare nød og fare, mens den annen ser Herrens engel med hjelp og trygghet (2.Kong.6,15-17).

 Utdrag fra bok av S. L. Brengle.

Jesu Ånd
 Når Den Hellige Ånd kommer til et menneskehjerte, da er Jesu Ånd kommet til denne person, og den leder til samme hjertets ydmykhet og saktmodighet som var i Mesteren. Higen etter stilling, makt og berømmelse viker for et begjær etter å være god og gjøre det gode etter Guds vilje.

Utdrag fra bok av S. L. Brengle.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s